Over mij

Mijn naam is Mark van der Ham en ben actief in de Zorg-ICT. Op inhuurbasis ben ik beschikbaar voor opdrachten, waarbij mijn expertise voornamelijk zit in de onderwerpen ‘HiX – Performance’, projecten op het vlak van implementaties & migraties en op het vlak van infrastructuur.

In 2016 kwam ik voor het eerst in aanraking met de Zorg-ICT. Na een avontuur als leerkracht in het basisonderwijs, wilde ik graag mijn carrière voortzetten in de ICT. ChipSoft B.V. bood mij deze kans, waarbij ik startte als consultant EPD. Na een aantal maanden kreeg ik de kans om over te stappen naar de R&D tak van het bedrijf, waarbij ik samen met een aantal ontwikkelaars het ‘Performance team’ heb mogen vormgeven. In mijn tijd bij ChipSoft was ik verantwoordelijk voor alle externe- en interne opleidingen op het gebied van performance en was ik bij alle klanten hét aanspreekpunt bij performance problemen. Naast performance heb ik als consultant een groot aantal ziekenhuizen mogen migreren van EZIS 5.2 naar HiX 6.1 en later als consultant- en projectleider, een aantal ziekenhuizen van HiX 6.0 naar HiX 6.1. In 2019 werd ik Product Owner van de performance-benchmark tools.

Tijdens mijn laatste jaar bij ChipSoft begon performance op een groter niveau te kriebelen. Ik kreeg de kans om bij Intermax B.V. aan de slag te gaan als Solution Architect, waarbij ik mijn opgedane kennis- en ervaring rondom HiX en Performance ook op infrastructuur niveau kon toepassen. In vrij korte tijd heb ik een HiX propositie mogen ontwikkelen, waarbij meerdere zorginstellingen met HiX hun EPD bij Intermax hebben ondergebracht.

In 2021 ben ik in dienst getreden bij PinkRoccade Cloud Solutions. Mijn formele rol was Product Owner innovatie, maar ik heb op diverse gebieden de organisatie mogen ondersteunen. Onder mijn begeleiding hebben we bij PinkRoccade Cloud Solutions een state-of-the-art platform opgetuigd waar zorginstellingen hun HiX EPD konden onderbrengen. Ook heb ik uitvoerig de sales organisatie mogen ondersteunen, waarbij ik optrad als solution architect en pre-sales consultant. Per juni 2024 ben ik gestart als onafhankelijke IT consultant binnen de Zorg-ICT.

Mensen die mij kennen, roemen mij om mijn bevlogenheid, mijn kritische houding en mijn eerlijke & transparante manier van werken. Als zelfstandig ondernemer zet ik deze eigenschappen verder in om de Zorg-ICT van morgen beter te maken. Nieuwsgierig geworden? Of, wil je gewoon eens een kop koffie drinken en het gesprek aan gaan? Neem gerust contact met me op.